Kniha: Protože se stmívá

Devatenáct okouzlujících příběhů, 520 stran dechberoucí imaginace jedné z nejvýraznějších autorek české fantastiky Jany Rečkové. Na svém kontě má několik desítek knih a nepočítaně povídek, píše fantasy, sci-fi, horory i thrillery, žánry s oblibou kombinuje a nenechává se spoutávat konvencemi. Střídá i styly příběhů – poetiku s břitkým humorem a sarkasmem, přímočaré vyprávění, náznaky mezi řádky… Ve sbírce PROTOŽE SE STMÍVÁ, kterou vydáváme v reprezentativní vázané podobě, najdete to nejlepší z jejích povídkové tvorby. Nechte se jejími příběhy okouzlit i vy! V Edici Pevnost vycházejí kvalitní díla klasiků, současných hvězd i mladých talentů české fantastiky.

Žánrový záběr, který se opírá o fantasy, scifi a horor (ať už v čisté podobě, nebo v nejrůznějších kombinacích), různé formy (povídky, novely, romány) a pestrý výběr originálních námětů zaručuje, že si vybere opravdu každý čtenář.

Anotace:

Vydejte se poznat světy, v nichž vám pouťové atrakce mohou ukrást duši, mrtví se vracejí a ne jenom na kus řeči, lidé vedou válku s hořícími brouky, kteří pálí úrodná pole na popel... Některé příběhy vás pobaví, jiné dojmou, další přimějí k zamyšlení.

Sbírka nejlepších povídek Jany Rečkové, která je v posledních patnácti letech nejvydávanější českou autorkou fantastiky. Vyšlo jí více než dvacet románů (z toho některé vícedílné a několik dalších na vydání ještě čeká) a přes dvě stě povídek, a to v knižních sbírkách, antologiích i v časopisech. Nechte se její imaginací okouzlit i vy!!!

Tlačová správa vydavateľstva Epocha