Komiks: James Bond 007 - Hammerhead

Na začátku září vychází u nakladatelství Comics Centrum v pořadí již třetí díl série o legendárním agentovi s povolením zabíjet s názvem „James Bond 3: Hammerhead“. Tentokrát nepůjde o nic menšího než o osud celé Británie. Šarmantní britský špión se v novém příběhu nakladatelství Dynamite Entertainment pouští do řešení zapeklitého případu. V průběhu vyšetřování bude muset čelit nejen útokům nepřátel Británie, ale také, a to především, nástrahám půvabů atraktivní dědičky zbrojního impéria. Ani ty ho však nesmí odradit od snahy odhalit identitu a dopadnout padoucha se záhadnou přezdívkou Kraken, který má v plánu zmocnit se britského nukleárního arzenálu a také supermoderní zbraně jménem Hammerhead. Po prvních dvou dílech série s podtituly Vargr a Fantom, které u Comics Centra prozatím vyšly a jejichž scénář měl na svědomí Warren Ellis, dochází u třetího dílu ke změně. Pera se tentokrát chopil Andy Diggle (Bažináč, Parchanti, Daredevil) a kresbu si vzal na starost Luca Casalanguida (Skorpio).

Ohlasy na komiks „James Bond 3: Hammerhead“:

„Napínavé a půvabné. Andy je asi můj nejoblíbenější autor špionážních scénářů napříč celou západní komiksovou kulturou, takže příběh je za mě perfektní. A Luca tomu všemu dodává překrásnou moderně noirovou náladu.“

Kieron Gillen

„Jako bych se díval na ty nejlepší z filmových bondovek. Paráda!“

Bryan Hitch

O sérii James Bond 007:

Komiksová série o Jamesi Bondovi vychází u nakladatelství Dynamite Entertainment od roku 2015, kdy se jim podařilo získat licenci od společnosti Ian Flemming Publications. Série nově napsaných příběhů slavného agenta se odehrává v současnosti. Autory první a druhé minisérie (u nás s podtituly Vargr a Fantom) je známý spisovatel a scénárista Warren Ellis, další pak přebírá spisovatel Benjamin Percy.

Tlačová správa vydavateľstva Comics Centrum